Beste collega,

In onze full experience showroom laten we onze klanten Hyundai ervaren en worden wensen en behoeftes ten aanzien van mobiliteit omgezet in werkelijkheid. Gedurende het gesprek in onze showroom, met jou en je collega’s, laten wij onze klanten de merkwaarden van Hyundai beleven!

Om je professioneel te ondersteunen in je vak én in al je gesprekken met klanten bieden wij je de mogelijkheid het programma KEEP Improving Sales® te volgen. Je zult na het doorlopen en toepassen van het programma aantoonbaar klantgerichter adviseren, meer en winstgevender verkopen. Het is het enige online programma waarin alle verkoop- en adviesstijlen, inkoopstijlen en verkoop- en adviesvaardigheden worden gecombineerd.

Deze werkwijze sluit naadloos aan bij de door jou gevolgde Hyundai Sales Professional training vanuit "The Hyundai Experience”.
Met de inlogcode die je hebt ontvangen kan je direct aan de slag. Je klikt hieronder op de button "Organisatie verkoopassessment" en volgt de instructies op het scherm. Nádat je je assessment hebt gemaakt kan je via de onderste button "Mijn Account & Klant Assessment"  altijd opnieuw je gegevens raadplegen. Veel succes!
 
 
       

© 2010-2012 KEEPImprovingSales.com
Ontwikkeld door CuSo Interactive